Geplaatst op

De achtbaan

Ken je het nummer van Lauryn Hill “Everything is everything”? Misschien herken je de videoclip ook nog wel, met de stad die als een plaat rond een naald draait. Wat dit met stippen te maken heeft, lees je zo…(pak er even wat koffie of thee bij)

Everything is everything… What is meant to be, will be…After winter, must come spring…Change, it comes eventually

Even eerlijk zijn: Als creatief ondernemer begon ik aan een achtbaan waarvan ik dacht dat deze in de categorie “Droomvlucht”valt. Stippen, ontwerpen maken, workshops geven, verkopen…ja, dat klopt wel! Maar het overgrote deel is administratie, communicatie, voorraad bijhouden, markt verkennen, marketing, netwerken, inpakken, uitpakken, uitstallen, opruimen…naar mijn mening valt dit in de categorie “Baron 1898”. Ik hoef voorlopig niet naar de Efteling!

Het is dus een flinke achtbaan, met ups en downs. En omdat het creatieve aspect heel dichtbij jezelf staat, voelt een meevaller en tegenslag heel persoonlijk. Dat is echt even wennen! Gek genoeg is het voor mij een geruststelling om te weten dat dit al eens gebeurd is, en geen uitzondering is. Ik maak fouten, en daar leer ik van. Als het goed is heeft iemand anders die fout ook al eens gemaakt. Wie weet kan ik daar wat over lezen om van te leren, of maak ik kennis met een mede-ondernemer. Zo krijgt de achtbaan wat steviger gordels, of merk je dat je niet alleen in de achtbaan zit.

Deze quote kwam ik tegen bij een website over starten met een onderneming: ”Natuurlijk is het al eerder gedaan, maar nog niet door jou” ( Elizabeth Gilbert in Big Magic – boek staat op de zomerleeslijst ). Waar Lauryn Hill over zingt is dat verschil, dat jij kan maken. Deze zomer gebruik ik om dat verschil te duiden dat ik kan maken, de plaat blijft draaien maar de muziek verandert steeds een beetje. Welke toon zet jij?

‘Natuurlijk is het al eerder gedaan, maar nog niet door jou”

( Elizabeth Gilbert in Big Magic )

Even denken…
Yes! Je staat op de lijst.