over Julia

Wat wil je weten over mij?

Ik ben ergens in de 30, getrouwd met Wouter en moeder van drie kinderen, fan van Engeland, sta vaak niet op de foto want die maak ik zelf, houd van dansen, en van een goed gesprek met dito wijn. In het dagelijks leven ben ik vertaler Engels, en kun je me vragen voor taaltraining en communicatie. Porselein bestippen is verslavend (u bent gewaarschuwd…) en ik geef hierin workshops in Rotterdam en omgeving.

Beste films? Star Wars episode IV-VI. Beste boeken: de Bijbel en Harry Potter. Van muziek kan ik zoveel noemen, maar  bij Dots Design staat er bovengemiddeld vaak iets van Mark Knopfler op.

Het mooie van porselein beschilderen: een blanco item omtoveren tot feestelijke schaal, vaas of bord. Het proces van bedenken, problemen oplossen en een verrassend andere uitkomst dan je bedacht had: het gebeurt hier allemaal!

Het leukste aan workshops geven vind ik: na de uitleg gaat iedereen zijn eigen design bedenken en maken…bijzonder om dat proces met elkaar mee te maken. En: iedereen geeft er zijn eigen draai aan!

Heb ik nog (s)tips? Ja zeker:

  • Als je een fout maakt, maak ze dan regelmatig. Dit wordt een mooi patroon!
  • Een uurtje of twee concentreren op tien bij tien centimeter levert ruimte op in je hoofd.
  • met porselein bestippen train je het omdenken van problemen en nadelen naar uitgangspunten en voordelen.
  • een handgemaakt kado is de ontvanger waard!
foto_Julia
foto door Marissa van Roon

20141003_215129

alweer een tijdje geleden: ik maakte mijn eerste bordje bij Stipstijl!