New Blossom

Welkom bij de extra pagina van stippatroon New Blossom. Speciaal voor de fanatieke en creatieve stipper is deze pagina met extra tips en variaties gemaakt. Veel stipplezier!

Elke lente weer verrast de natuur ons met frisse blaadjes en bloeiende bloemen…was het maar eindeloos lente. Na de grootse ‘Endless Blossom’ werd het tijd voor een kleinere versie van dit stippatroon. Je kunt dit op een bord van 18-22 cm ø maken.

Op deze pagina zie je een paar andere versies die het uiteindelijke patroon niet hebben gevolgd…maar wel heel leuk zijn om te delen. Welke is jouw favoriet? Ook vind je hier een creatieve uitdaging.

Heb je beide patronen al in huis? Zo nee, schaf ze hieronder aan.
Je kunt ze los van elkaar maken, beide stippatronen hebben een eigen stappenplan. De patronen kun je maken met de druppelsjablonen uit de set StipStickers van DotsDesign.

Variaties op het patroon

Voordat het definitieve patroon in de winkel ligt, worden er diverse testversies gemaakt. En deze zijn eigenlijk ook gewoon heel erg leuk om te maken. Daarom vind je deze versies op de extra pagina.

Het niveau is iets meer dan gemiddeld, en de stappen staan er niet bij vermeld. Het idee achter het ontwerp staat eronder beschreven, zodat je zelf verder kunt experimenteren. Teststipper Linda werd er zelf ook enthousiast van en heeft haar eigen versies gemaakt. Tof he!

Mini Blossom

Op dit bordje van 10 cm ø (verkrijgbaar bij AH) heb ik de centrumbloem gemaakt. Verder had ik nog wat groene verf over en heb ik tussen de bloem en op de rand nog een decoratie gemaakt, om het verder op te vullen.

De kleuren zijn van Pébéo:

  • 1: citrine geel (01)
  • 2: mix robijnrood (07) en etruskan red (12)
    • deze kleur is verder lichter gemaakt bij de tweede en derde laag
  • 3: wit (ivoor 43)
  • rand en opvulling: groen mix (olijfgroen 27, citrine geel 01 en wit 43 – verhoudingen niet bijgehouden)
deze maak ik binnenkort in heel veel andere kleuren en is hard op weg een nieuwe lieveling te worden…welke kleur zou jij doen?
Variaties in paars en roze

Variatie Paars

Een vrij rustige versie met de centrumbloem in paarstinten, daaromheen de blaadjes in ongeveer dezelfde stappen gedaan als het stippatroon. Tussen de blaadjes: ‘takjes’ in steeds lichter wordende groentinten (gemengd met geel), die uiteindelijk uitkomen op een bloesemknop.

Aan de rand een iets grotere bloesem in paars, en de rand zelf decoratief gemaakt met de kleuren die nog over waren in het mengbakje.

Variatie Roze:

Een kleurrijke versie met de centrumbloem in roze tinten, daaromheen blaadjes in turkoois (gemengd met een druppel geel). Tussen de blaadjes ook weer takjes in nuances richting gele bloesem.

Aan de rand vind je ook hier weer bloesem in iets grotere stippen, met ook weer nuances richting geel naar buiten toe. De rand is ook hier gestipt met wat er aan verf overblijft in het mengpaneel, dit keer in iets kleinere stippen.

Variaties van Linda

Zo fijn als de teststipper met je meedenkt, en zelf ook lekker gaat experimenteren. Wat een mooie resultaten Linda! Dankjewel voor het testen en we spreken elkaar snel weer.

Extra uitdaging

Misschien ken je de Stip Uitdaging? Graag daag ik je uit om creatief bezig te zijn met stippen: creatieve opdrachten om je te laten experimenten in je eigen stijl. Dat past ook goed bij deze New Blossom.

  • Maak eens een Mini Blossom: de bloemen aan de rand kun je ook op een klein schaaltje maken (zoals een theetipje van 9 cm ø).
  • Mix Blossom: heb je Endless Blossom ook in huis? Hoe zou je deze twee patronen combineren?
  • Kleuren omdraaien: wat gebeurt er als je de centrumbloem in het groen maakt, en de blaadjes juist in ‘bloem’ kleuren?

Wat vind je van dit stippatroon en de extra informatie en tips?

Laat het weten via een berichtje naar julia@dotsdesign.nl of deel je stipwerk via Instagram met #dothetzelf.