Fair and Square

Welkom bij de bonuspagina van stippatroon Fair and Square. Zoals je misschien inmiddels wel gewend bent, vind je hier extra informatie, tips en trucs die niet in het patronenboekje passen. Veel stipplezier, en wie weet zie je straks ook je eigen stipwerk op deze pagina voorbij komen (zie de creatieve opdracht).

Heb je het patroon nog niet in huis? Via de knop hieronder kun je het aanschaffen in de webshop van DotsDesign.

De geschiedenis van Fair and Square
Lang, lang geleden…vroeg ik aan de fans van de stipstickers welke vorm er nog meer zou passen bij de set stipstickers. Een heel aantal van jullie vroeg om een vierkant, en zo kwam deze vorm in de basisset terecht. Tot een tijdje geleden gebruikte ik deze vorm alleen zijdelings, bij een patroon uit Autumn Rules. Verder had ik er niet zoveel mee, tot nu!

Na een heel aantal testversies kwamen de waaiers en pijlen me tegemoet en is zodoende het patroon tot stand gekomen. Als je verder scrollt zie je een aantal testversies. Zo zie je: een patroon komt niet altijd aanwaaien…

Stipstickers
Ben je nog niet bekend met de stipstickers? Dit zijn speciale stickers die je tijdelijk op je voorwerp plakt om zo een begin te maken met je patroon. Bij Fair & Square krijg je het vierkant van 5 x 5 cm erbij. Je kunt er eventueel nog meer bijbestellen, of ga je voor de hele set met druppels en cirkels? Voor meer informatie over het gebruik van de stipstickers: klik hier

Video

Varianten

Soms komen er zulke leuke suggesties, dat ik daar graag wat mee doe. Op de vraag wat de naam van het patroon zou zijn, kwam kerstster uit, en dat bracht me gelijk op het idee om dit in rood- en groentinten te maken. Variant 1 is zo dus ontstaan (helaas komt het patroon ná de feestdagen uit, maar dat bewaren we dan voor volgend jaar). De tweede variant kwam door de vorm van de schaal die ik tegenkwam bij de HEMA (echt, bedankt), daar pasten mooi twee vierkanten in. Wel even wat extra passen en meten voor je begint.

Kleuren van het coverbordje

Kleuren van het blauwe bordje en de schaal (variant 2)

Zoek je nog geschikt porselein?

Galerij #dothetzelf

In het boekje vind je naast het basispatroon ook de creatieve opdracht. Wat heb jij gemaakt? Je kunt het delen via een mailtje naar julia@dotsdesign.nl en dan komt het zo snel mogelijk op deze pagina terecht. Ook kun je je stipwerk online delen met de tag #dothetzelf op Instagram.

Evaluatie