Welkom bij DotsDesign

Hallo en welkom!
Fijn dat je er bent. We maken de wereld stipje bij beetje mooier met upcycled servies en creatieve workshops.
Scroll verder voor meer informatie over workshops, evenementen en wat je kunt vinden in de webshop.

Heb je vragen? Laat het weten.

DotsDesign vind je aan de Spangesekade 172 in Rotterdam (samen met PapierenBloemen.nl) . Je kunt er op afspraak terecht voor je stipvragen, creatieve materialen en cadeaus van deze lokale ondernemers.

Coronavirus maatregelen: DotsDesign.nl volgt de maatregelen die het Rijk voorschrijft. Er zijn dus geen workshops mogelijk tot (in elk geval) 1 juni 2020. Wel is het mogelijk om je bestelling na betaling via IDeal, op afspraak af te halen in het atelier in Rotterdam. Hierbij letten we extra op hygiëne en voldoende afstand. Heb je hierover vragen, laat het weten. 

Het is momenteel heel druk bij de postbezorging. Soms kan het wel tot een week duren voor je pakket in huis is. Bestel op tijd je stipmaterialen.

Julia

Nieuws en berichten over DotsDesign

 • Ben je er klaar voor…
  Eindeloze bloesem… Dat zou mooi zijn! En het kan nu. Met dit grote bord haal je de bloesem in huis. Het is gemaakt met de gedachte aan lange lichte dagen. Zo heb je ook als het donker en grauw is een bloeiende dag. Online Patroon Endless Blossom Je maakt het patroon door het te volgen […]
 • Meters aan mogelijkheden
  Wat kan er straks weer bij DotsDesign? Er zijn meters mogelijkheden…
 • Stapels
  Wat kun je verwachten tijdens de online cursus ‘freestyle stippen op porselein’? Een hele stapel…de cursus is nu in ontwikkeling en wordt in juni beschikbaar. Benieuwd naar jouw ontdekkingsreis!
 • Freestyle M A G I E
  Zou je ook eens een freestyle stipwerk willen maken zoals deze? Je kunt eindeloos interessante patronen en vormen maken zonder sjablonen te gebruiken. Het is een kwestie van jouw creativiteit en wat handige trucs om iets magisch en persoonlijks te maken. In juni komt de online cursus ‘freestyle stippen’ van DotsDesign. Ik kijk er naar […]
 • Los of vast?
  Een vraag aan jou voor het volgende patroon: los, of vast?

Wil je meer weten over hoe en waarom Julia van DotsDesign met stippen is begonnen? Graag vertel ik het je persoonlijk tijdens een workshop of in het atelier. Maar woon je net te ver weg van Rotterdam, of was je van plan online stipmaterialen in te kopen, dan lees je hier meer over het wat en waarom….

Wat betekent DotsDesign?
De naam kwam naar boven na een aantal keer stippen (de eerste keer was bij een workshop van Stipstijl). De kleur en stijl die ik mooi vind; Delfts Blauw valt mij elke keer op en blijft me intrigeren. De Hollandse stijl in stippen, dus dat werd DotsDesign. Ik heb nog een lange weg te gaan om echt klassiek design in een nieuw jasje te stippen, maar het is een uitgangspunt waar ik nog lang niet op uitgekeken ben.

Klassiek met stip
Het heeft ook een beetje te maken met het gevoel dat oud porselein mij geeft. Vooral dat er aandacht wordt gegeven aan de kleine dingen. Die kleine dingen blijken de grote dingen als je er naar terugkijkt (zei Kurt Vonnegut, en daar ben ik het helemaal mee eens). Samen aan tafel, gezond en wel. Een bord in favoriete kleuren aan iemand gegeven die het kan gebruiken na een lastige periode, een vaas voor de tulpen in het frisse voorjaar…een tastbaar product om te herinneren aan de kleine goede dingen in het leven. En dat kan met een gloednieuw cadeau, maar met een kringloopgelukje met wat persoonlijke aandacht kan dat net zo goed. Of misschien wel beter…

een tastbaar product om te herinneren aan de kleine goede dingen in het leven.

Waarom stippen?

Het is simpel: een stip is rond, maar meerdere stippen maken alles wat je maar kunt verzinnen (fun fact: je hebt een kader nodig om creatief te zijn, een soort grens die je al dan niet overgaat, en dat kader is in dit geval ‘stippen’). Een perfecte cirkel trekt je aandacht, en alles wat daarbij gebeurt houdt je aandacht vast. Wat gebeurt er als je er een grote of juist kleine stip naast zet? Hoe breng je verdieping aan? Allemaal vragen die je tijdens het stippen tegenkomt. En er komen er vast nog meer…

De techniek om te leren stippen is voor groot en klein geschikt. Stippen maken het heel toegankelijk om een eigen ontwerp uit te werken. Dit vind ik een groot pluspunt, en ik verzorg dan ook met veel plezier workshops voor allerlei leeftijden. Echt waar: elke workshop leer ik er weer iets bij. Er is altijd iemand die een zijweg neemt waar ik zelf niet aan gedacht heb.

Stippen maken het heel toegankelijk om een eigen ontwerp uit te werken.

Wil je nog meer weten? Stuur me een berichtje, of kom langs bij een workshop of in het atelier.

Wat wil je verder weten over mij?

Ik ben ergens in de 30, getrouwd met Wouter en moeder van drie kinderen, fan van Engeland, sta vaak niet op de foto want die maak ik zelf, houd van dansen, en van een goed gesprek met dito wijn.

Porselein bestippen is verslavend (u bent gewaarschuwd…) en ik geef hierin workshops in Rotterdam en omgeving, na besmet geraakt te worden door het #stipstijlvirus van Nienke van der Zwan. Het boek Stippen. is een aanrader, en ik vond het een eer om hieraan mee te helpen met het testen van patronen en de tekst na te gaan. Stiekem ook heel leuk om wat namen te bedenken van patronen, zoals ‘ronduit vierkant’ en ‘bonbondots’.

Beste films? Star Wars episode IV-VI. Beste boeken: de Bijbel en Harry Potter. Van muziek kan ik zoveel noemen, maar  bij Dots Design staat meestal Motown en Mark Knopfler op.

Het mooie van porselein beschilderen vind ik:

een blanco item omtoveren tot feestelijke schaal, vaas of bord. En het proces van bedenken, problemen oplossen met een verrassend andere uitkomst dan je bedacht had. Leer jezelf kennen, met een bord voor je kop…

Het leukste aan workshops geven vind ik: na de uitleg gaat iedereen zijn eigen design bedenken en maken…bijzonder om dat proces met elkaar mee te maken. En: iedereen geeft er zijn eigen draai aan!

Heb ik nog (s)tips? Ja zeker:

 • Als je een fout maakt, maak ze dan regelmatig. Dit wordt een mooi patroon!
 • Een uurtje of twee concentreren op 10x10cm levert ruimte op in je hoofd.
 • met porselein bestippen train je het omdenken van problemen en nadelen naar uitgangspunten en voordelen.
 • een handgemaakt kado is de ontvanger waard!
20141003_215129

alweer een tijdje geleden: ik maakte mijn eerste bordje bij Stipstijl!

Algemene informatie DotsDesign

Bezoekadres:

Spangesekade 172 3023 JD Rotterdam
Klik hier voor een routebeschrijving in Google Maps

Openingstijden op afspraak

Contactgegevens:

06-51621425

julia@dotsdesign.nl

Zakelijke gegevens:

KvK 70744246 DotsDesign.nl

Btw nummer: NL002103890B45

Postadres: Mathenesserdijk 84a, 3027 AJ  Rotterdam