Welkom bij DotsDesign

Hallo en welkom!
Fijn dat je er bent. We maken de wereld stipje bij beetje mooier met creatieve materialen, cadeaus en upcycled servies.

Autumn Rules

Wil je weten wanneer er weer een workshop is in het atelier van DotsDesign?

Klaar voor de stip…start:

Hieronder vind je de knoppen die je naar de stippatronen en materialen brengen die passen bij jouw stipniveau.

Producten van DotsDesign

Hier vind je servies en stationery met het ontwerp van Julia erop bedrukt. Het is gemaakt voor jou om te genieten van de kleine dingen in het leven…want die blijken nogal eens de grote dingen te zijn. Het servies is vaatwasbestendig en een duurzaam en bruikbaar cadeau.


Nieuws en berichten over DotsDesign

 • Dots Nieuws #1
  De eerste nieuwsbrief is verstuurd.. heb jij ‘m al gelezen?
 • Wie dit leest…
  Is te gek! De berichten die ik met regelmaat plaats via de website dotsdesign.nl komen niet meer in je mailbox terecht. Het lijkt me voor jou vervelend dat je niet makkelijk op de hoogte bent van het laatste nieuws van DotsDesign. Zoals bijvoorbeeld de aankondiging van workshops. (Vrijdag 9 september en Zaterdag 22 oktober zijn de eerstvolgende, en zaterdagmiddag […]
 • Glamoureus experiment
  Experimenteren: het moet wel een glansrijk succes worden dit keer. En: nieuwe data workshops en makersmiddag op de agenda
 • Souvenirs en bordenvol inspiratie
  omgekeerde souvenirs, bordenvol inspiratie mee naar huis
 • Blommige zomer
  Ook voor jou een blommige zomer: stippatroon ZomerBlom van de Stipzolder is uit. Knip de sjablonen uit , stip en geniet van de frisse blommen!

Wil je meer weten over hoe en waarom Julia van DotsDesign met stippen is begonnen? Graag vertel ik het je persoonlijk tijdens een workshop of in het atelier. Maar woon je net te ver weg van Rotterdam, of was je van plan online stipmaterialen in te kopen, dan lees je hier meer over het wat en waarom.

Graag help ik jou online aan je mooiste stipwerk.

Wat betekent DotsDesign?
De naam kwam naar boven na een aantal keer stippen (de eerste keer was bij een workshop van Stipstijl). De kleur en stijl die ik mooi vind; Delfts Blauw valt mij elke keer op en blijft me intrigeren. De Hollandse stijl in stippen, dus dat werd DotsDesign. Ik heb nog een lange weg te gaan om echt klassiek design in een nieuw jasje te stippen, maar het is een uitgangspunt waar ik nog lang niet op uitgekeken ben.

Klassiek met stip
Het heeft ook een beetje te maken met het gevoel dat oud porselein mij geeft. Vooral dat er aandacht wordt gegeven aan de kleine dingen. Die kleine dingen blijken de grote dingen als je er naar terugkijkt (zei Kurt Vonnegut, en daar ben ik het helemaal mee eens). Samen aan tafel, gezond en wel. Een bord in favoriete kleuren aan iemand gegeven die het kan gebruiken na een lastige periode, een vaas voor de tulpen in het frisse voorjaar…een tastbaar product om te herinneren aan de kleine goede dingen in het leven. En dat kan met een gloednieuw cadeau, maar met een kringloopgelukje met wat persoonlijke aandacht kan dat net zo goed. Of misschien wel beter…

een tastbaar product om te herinneren aan de kleine goede dingen in het leven.

Waarom stippen?

Het is simpel: een stip is rond, maar meerdere stippen maken alles wat je maar kunt verzinnen (fun fact: je hebt een kader nodig om creatief te zijn, een soort grens die je al dan niet overgaat, en dat kader is in dit geval ‘stippen’). Een perfecte cirkel trekt je aandacht, en alles wat daarbij gebeurt houdt je aandacht vast. Wat gebeurt er als je er een grote of juist kleine stip naast zet? Hoe breng je verdieping aan? Allemaal vragen die je tijdens het stippen tegenkomt. En er komen er vast nog meer…

De techniek om te leren stippen is voor groot en klein geschikt. Stippen maken het heel toegankelijk om een eigen ontwerp uit te werken. Dit vind ik een groot pluspunt, en ik verzorg dan ook met veel plezier workshops voor allerlei leeftijden. Echt waar: elke workshop leer ik er weer iets bij. Er is altijd iemand die een zijweg neemt waar ik zelf niet aan gedacht heb.

Stippen maken het heel toegankelijk om een eigen ontwerp uit te werken.

Wil je nog meer weten? Stuur me een berichtje, of kom langs bij een workshop of in het atelier.

de stippen aan de horizon…zijn groen!

Wat wil je verder weten over mij?

Ik ben ergens in de 30, getrouwd met Wouter en moeder van drie kinderen, fan van Engeland, sta vaak niet op de foto want die maak ik zelf, houd van dansen, en van een goed gesprek met dito wijn.

Porselein bestippen is verslavend (je bent gewaarschuwd…) en ik geef hierin workshops in Rotterdam en omgeving, na besmet geraakt te worden door het #stipstijlvirus van Nienke van der Zwan. Het boek Stippen. is een aanrader, en ik vond het een eer om hieraan mee te helpen met het testen van patronen en de tekst na te gaan. Stiekem ook heel leuk om wat namen te bedenken van patronen, zoals ‘ronduit vierkant’ en ‘bonbondots’.

Beste films? Star Wars episode IV-VI. Beste boeken: de Bijbel en Harry Potter. Van muziek kan ik zoveel noemen, maar  bij Dots Design staat meestal Motown en Mark Knopfler op.

Het mooie van porselein beschilderen vind ik:

een blanco item omtoveren tot feestelijke schaal, vaas of bord. En het proces van bedenken, problemen oplossen met een verrassend andere uitkomst dan je bedacht had. Leer jezelf kennen, met een bord voor je kop…

Het leukste aan workshops geven vind ik: na de uitleg gaat iedereen zijn eigen design bedenken en maken…bijzonder om dat proces met elkaar mee te maken. En: iedereen geeft er zijn eigen draai aan!

Heb ik nog (s)tips? Ja zeker:

 • Als je een fout maakt, maak ze dan regelmatig. Dit wordt een mooi patroon!
 • Een uurtje of twee concentreren op 10x10cm levert ruimte op in je hoofd.
 • met porselein bestippen train je het omdenken van problemen en nadelen naar uitgangspunten en voordelen.
 • een handgemaakt kado is de ontvanger waard!
foto_bordje_stipstijl_2014
foto: Nienke van der Zwan / Stipstijl 2014

alweer een tijdje geleden: ik maakte mijn eerste bordje bij Stipstijl!

Algemene informatie van DotsDesign vind je bij Contact